Децата и спортът

Децата и спортът

Най-уязвимата група
В контекста на случващото се в момента, което най-просто може да се определи като постоянно променяща се несигурност, е важно да осмислим най-вече две неща: 
     а) какво в живота ни е наистина важно 
     б) какво положително правим или бихме могли да направим в тази посока?
Отговорът на първия въпрос, поне за хората, които са станали родители, е сравнително лесен – децата. Отговорът на втория е функция на първия и минава през призмата и представата на всеки един родител. Тъй като са на възраст, в която не могат да взимат винаги правилни решения или да се грижат сами за себе си, а са изцяло зависими и подвластни на решенията, действия или бездействия на възрастните, децата са най-уязвимата и в същото време много важна социална група. 
Aug 02, 2023
Актуално
Красимир Захов: Любовта към плуването ми помага и води напред

Красимир Захов: Любовта към плуването ми помага и води напред

Красимир Захов е треньор по плуване, който уверено заявява, че причината да се занимава с този спорт е една - любовта към него! Разказва, че влиза в басейна на 6-годишна възраст, за да мине по стълбичката от начало до край. В кариерата си като състезател по плуване, Краси е многократен рекордьор на България, участник на европейски и световни първенства за мъже, както и на олимпийските игри в Сидни през 2000 година. Майстор на спорта и плувец №1 на България за 1998 година. 
Aug 30, 2022
Интервюта