За спортуващи

В SportPoint ви предлагаме изчерпателна информация за всеки един спорт, която ще ви насочи към правилния избор: обща информация за активността, двигателни умения и принципи, възрастово предразположение, мускулно и двигателно развитие и предпоставки, разход на калории и още. Също така имате достъп до голяма база с профилите на практикуващи инструктори и треньори, както и техните графици. Така бързо и лесно ще намерите кога, къде и с кого да започнете тренировки.

За треньори и инструктори

Регистрацията в SportPoint, както и използването на мрежата са напълно безплатни, както за треньори/инструктори, така и за спортуващи или тези желаещи да спортуват. Регистрирайки се и ставайки част от мрежата на SportPoint, вие инвестирате в това, спортът и намирането на инструктор/треньор в спорта, който практикувате, да става все по-лесно и достъпно. По този начин повече хора ще могат лесно и бързо да откриват подходящия за тях треньор или инструктор. Така, ставайки част от мрежата на SportPoint, вие подпомагате всички спортуващи в България, като едновременно с това инвестирате и в себе си!

За спортуващи

SportPoint е лесен начин да откриете подходяща за вас информация в сферата на спорта, защото сме създали лесна и интуитивна платформа, която систематизира база данни за хората, клубовете и центровете предлагащи услуги в областта на физическата активност и спорта.

За треньори и инструктори

Концепцията на SportPoint е да помогне на хората да спортуват, като направи „пътя“ им до спорта лесен и удобен. Създаването и популяризирането на максимално голяма мрежа от треньори и инструктори, в която спортуващите лесно да намират и правят своя избор е първата част от проекта. В допълнение и като следващи етапи в развитието си, SportPoint предвижда внедряването и използването на съвременните технологии и методи на комуникация, които ще добавя допълнителна стойност в тази посока за потребителите на платформата.

За SportPoint

SportPoint е създаден с основната задача - да промени начина, по който спортът се свързва с вас, като направи процесът на селекция на инструктор, зала или занимание по-достъпен, търсенето - по-всеобхватно и информацията – по-полезна. Мотивирани сме да добавим стойност както към развитието на спортната култура в България, така и към представата за спорта на всеки, който иска да развива физическите си навици.

За спортуващи

Платформата предлага възможност за директно търсене на база възрастова група (деца). Ако искате да задълбочите търсенето, бихме ви препоръчали да прегледате подробно резултатите, като по този начин ще може да се запознаете с квалификацията, стилът на преподаване, както и допълнително снимки, видеа за даден инструктор.

За SportPoint

Мрежата на SportPoint свързва спортуващи с треньори, инструктори и спортни центрове. Може да използвате SportPoint, да откриете полезна информация за всеки спорт, да се запознаете с различни треньори и инструктори, както на този етап SportPoint предлага достъп до профилите на предлагащите спортни услуги с информация за квалификации, методики, сертификати, снимки, видеа и още.

 
За спортуващи

SportPoint представлява уникална комбинация от търсеща машина и социална мрежа и вие може лесно да сортирате базата данни по обективни критерии или преглеждайки профилите на предоставящите спортни услуги в търсене на по-личен поглед.
Подходящият треньор трябва да отговаря на обективни критерии като: квалификация и умения, локация, работно време и достъпност, но не по-малко и на личните критерии на спортуващия: стил на преподаване, отношение, подход, възможност да мотивира – фактори необходими за изграждането на така важната, според нас връзка, между спортуващия и този, който го води и направлява в процеса.
Ние от SportPoint вярваме, че изборът на подходящ инструктор или треньор започва и завършва с целите, които човек си поставя. 

За треньори и инструктори

SportPoint подкрепя и е насочен основно към следването и установяването на добри и професионални бизнес отношения и практики. В тази връзка SportPoint цени и отдава голямо значение на това, каква е професионалната квалификация на даден треньор и инструктор. В профила всеки треньор/инструктор е желателно да предостави диплома, сертификати или друг документ, удостоверяващи квалификации и умения в даден вид спорт. По този начин, търсещите спортни услуги, могат да се запознаят предварително с квалификациите на треньорите и инструкторите. В същото време, SportPoint стремейки се да прави спортът колкото се може по-достъпен и всеобхватен, не желае да прилага ограничения или да дискриминира всеки, който обича спорта и иска и може да се занимава с него. Затова в профила си, ще намерите и други начини, посредством които да представите уменията и квалификациите си: писмено или видео представяне, клип от провеждане на тренировки, снимки и др.

За спортуващи

Регистрацията в SportPoint, както и използването на мрежата са напълно безплатни.

За треньори и инструктори

Да, всеки инструктор или треньор може да упомене в профила си, че предлага предварителна консултации или отговаря на въпроси. В тази връзка е важно телефона и email-a, който предоставяте да са актуални. Скоро SportPoint ще предостави за всички регистрирани потребители и личен канал за комуникация с директна връзка между треньор/инструктор-спортуващ.

За SportPoint

SportPoint е за всички спортуващи или желаещи да спортуват независимо от възраст, ниво на физическа активност или умения, както и за всички предлагащи или организиращи спортни услуги и занимания.

За спортуващи

Цената на занимание или тренировка се определя от инструктора, треньора или спортния център, който го организира. Плащането се осъществява между предлагащия спортната услуга и този, който я получава и без участието или посредничеството на SportPoint.

За треньори и инструктори

Ако вашия спорт не е отразен в системата на SportPoint, вие може да се свържете с екипа ни чрез контакт формата и да поискате спортът да бъде добавен. След като разгледаме и преценим, че това наистина е така, ще добавим спорта и ще ви информираме. В повечето случай обаче спортът, който практикувате, може да попада под категория „разновидност“ за даден спорт, като вие можете да добавите разновидността, която практикувате сами през вашия профил.

За спортуващи

При индивидуалните тренировки или занимание инструкторът или треньорът работи с един спортуващ, докато при груповите – с по-голям брой, група от хора. Освен че някои спортове предполагат заниманията да се провеждат в индивидуален формат (фитнес), докато в други по-скоро групов (аеробика, спининг и др.) ето няколко принципни характеристики на индивидуалното и груповото занимание/тренировка: 
1. обикновено целта на индивидуалната тренировка или занимание е спортуващия да получи по-бърза и директна обратна връзка, както и повече напътствие при практикуването и особено при навлизането в даден спорт 
2. индивидуалното обучение може да даде по-бързи и видими резултати в началото на обучителния/тренировъчния процес; в дългосрочен план груповите занимания, особено при деца са по-подходящ вариант.
3. индивидуалните занимания са по-скъпи от груповите, като при индивидуални занимания спортуващия може да планира времето за провеждането им, докато при груповите трябва да се съобразява с определения график.

Предоставяме на нашите потребители телефон и email на инструкторите и треньорите регистрирани в мрежата ни. По този начин може лесно и бързо да получите отговори на въпросите, които ви интересуват или да бъдете насочени и консултирани предварително от специалист в даден спорт.

Ако ти си инструктор или треньор, SportPoint е точно за теб

Повече клиенти без усилия

Организирай по-лесно тренировки

Достъпно навсякъде